МВФ прогнозує пік безробіття у 2010-2011 роках

П'ятниця, 10 липня 2009, 10:54

Пік безробіття ще не пройдений - у 2010 та 2011 роках у світі очікується стрімке зростання безробіття.

Про це заявив генеральний директор МВФ Домінік Стросс-Канн, пише газета "Дело".

"Незалежно від того, як довго будуть проходити пошуки рівноваги у світовій економіці, негативні тенденції на ринку праці будуть продовжуватися", - сказав він.

За його словами, пік безробіття може настати навіть з річним запізненням по відношенню до динаміки зростання ВВП в окремих країнах.

Реклама:

Домінік Стросс-Канн також додав, що "якщо не вжити активних заходів для порятунку ринку праці, може виявитися, що ми не зможемо протистояти наслідкам безробіття".

Як відомо, рівень безробіття в країнах єврозони у травні виріс до 9,5% - максимального рівня з 1999 року.

Незважаючи на те, що в економіці ЄС з'являються сигнали стабілізації після рецесії, безробіття продовжить зростати, свідчать прогнози Єврокомісії та Організації економічного співробітництва та розвитку.

Ситуація в США також викликає сумніви - рівень безробіття в США у червні виріс до 9,5% у порівнянні з 9,4% місяцем раніше. Це є максимальним рівнем з серпня 1983 року.

Незважаючи на зростання рівня безробіття в світі, українські статистичні відомства продовжують констатувати його зниження.

Так, кількість офіційних безробітних в травні склала 752 тисячі чоловік (2,7%). У квітні цей показник відповідав 808,8 тис. чоловік (2,9%).

Таким чином, в Україні вже другий місяць поспіль спостерігається зростання зайнятості населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: