"Українська біржа" в червні збільшила обсяг торгів на 20%

Середа, 1 липня 2009, 14:30

"Українська біржа" в червні 2009 року збільшила обсяг торгів на 20% - до 133,27 млн. грн. в порівнянні з 111,46 млн. грн. у травні.

Про це йдеться в повідомленні біржі в середу, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За даними біржі, у червні середньоденна кількість угод збільшилася на 24% - до 337 угод на день.

Згідно з повідомленням, за обсягом торгів акціями лідерами червня стали "Трійка Діалог Україна", "Драгон Капітал" і "Проспект Інвестментс".

Реклама:

Крім того, за даними біржі, в червні поточного року кількість учасників торгів зросла на 18 - до 80.

На думку голови правління "Української біржі" Олега Ткаченко, зростання перерахованих показників пов'язане з освоєнням інвесторами торгівлі через інтернет.

"Інтернет-трейдинг дозволив ринку стати більш динамічним і швидше реагувати на зовнішні фактори. Завдяки можливості укладати угоди об'ємом від 200 грн., частота укладання угод на ринку заявок в кілька разів вище, ніж на ринку котирувань. Ми бачимо постійний приріст кількості рахунків, у першу чергу приватних інвесторів, тому в майбутньому обсяги торгів і кількість угод на "Українській біржі" будуть тільки збільшуватися", - цитується в повідомленні Ткаченко.

ВАТ "Українська біржа" із статутним капіталом 12 млн. грн. засноване 15 травня 2008 року після того, як провідні українські інвестиційні компанії, незадоволені якістю послуг провідної української біржі ПФТС, почали переговори з РТС (РФ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!