Єврокомісія не хоче коментувати газові погрози Путіна

Четвер, 4 червня 2009, 13:31

У Європейській комісії відмовились коментувати попередження прем`єр-міністра Росії Володимира Путіна про те, що існуючі в газовій сфері проблеми з Україною можуть викликати зупинку транзиту газу до Європи вже наприкінці червня.

"Ми (Єврокомісія) не коментуємо заяви, зроблені для преси", - сказав представник Єврокомісії Ферран Таррадельяс Еспуні, якого цитує РІА "Новости".

При цьому він відзначив, що голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу вже дав відповідь на листа, одержаного ним минулого тижня від прем`єр-міністра Росії.

Як відомо, у середу на прес-конференції в Хельсінкі Володимир Путін заявив, що існуючі в газовій сфері проблеми з Україною можуть призвести до повної зупинки російського транзиту наприкінці червня - на початку липня.

Реклама:

Російський прем`єр закликав європейських партнерів звернути якнайпильнішу увагу на цю проблему.

Раніше Баррозу заявив, що надання Україні допомоги з бюджету ЄС не видається можливим.

Він повідомив, що має намір обговорити "газові" розбіжності Росії й України на саміті лідерів ЄС 18-19 червня в Брюсселі.

Координаційна група ЄС з питань газу збереться на засідання в бельгійській столиці 18 червня, аби за участю представників "Газпрому" і "Нафтогазу" обговорити ситуацію з платоспроможністю України щодо розрахунків за російське паливо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: