РНБО пропонує Тимошенко створити протекціонізм

П'ятниця, 26 червня 2009, 20:02

Рада національної безпеки й оборони пропонує уряду країни затвердити програму підтримки і розвитку експорту.

Про це заявив перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш на прес-конференції по закінченні засідання ради у п'ятницю в Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми пропонуємо уряду, в першу чергу, провести аудит нормативно-правових актів України, які регулюють режим національної економіки та зобов'язань, які були взяті при вступі до СОТ у відповідності з Конституцією та генеральною угодою, а також затвердити програму підтримки і розвитку експорту України", - сказав він.

Так, за його словами, програма підтримки та розвитку експорту повинна передбачати методи щодо удосконалення структури експорту у напрямку розширення частини високотехнологічної продукції, а також впровадження системи кредитування та страхування експорту.

Реклама:

Також, за словами Гавриша, РНБО має намір просити уряд сприяти ухваленню у Верховній Раді закону про національному реєстрі експорту.

Він зробив акцент, що такого реєстру зараз немає, але він "вкрай необхідний, щоб були створені умови протекціонізму, які є характерними для будь-якої високорозвиненої країни".

Також, додав Гавриш, РНБО запропонував уряду завершити виконання заходів щодо приведення національної системи стандартизації та технічного регулювання у відповідність з нормами і вимогами СОТ та взятими на себе зобов'язаннями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!