Ющенко відзвітував: за останні роки економіка небачено зростала

П'ятниця, 19 червня 2009, 08:51

Темпи економічного зростання за останні чотири роки були найвищими в історії України.

Про це заявив президент Віктор Ющенко в інтерв'ю виданню "Україна молода".

"За чотири роки удвічі збільшився внутрішній валовий продукт. Не думаю, що іще колись за аналогічний період в Україні вдавалося таке зробити. Пригадую, як 2005 рік ми починали з того, що мінімальна пенсія становила 50 гривень. Сьогодні це вже 560 гривень, а з жовтня буде ще на 40 гривень більше", - сказав він.

"Коли ми у 2005-му міркували про економічний підйом - а зрозуміло, що він можливий лише в тому випадку, коли є інвестиції, як внутрішні, так і зовнішні, - то загальний обсяг зовнішніх інвестицій за всі роки незалежності становив 8 мільярдів доларів. Сьогодні ми маємо 36 мільярдів", - зазначив президент.

Реклама:

"За чотири роки в Україну прийшло 28 мільярдів - хіба раніше таке колись було? Очевидно, що ні. Це унікальні темпи. Державний бюджет тоді був 90 мільярдів гривень, а сьогодні - 220", - наголосив Ющенко.

Водночас він підкреслив, що "до цього часу є й претензії - їх тьма-тьмуща".

"Дуже прикро, що через різні мотиви уряд так і не взяв на озброєння політику реформ", - зазначив президент.

Говорячи про результати свого перебування на посаді президента, Ющенко заявив: "Думаю, я зробив найголовніше: довів нації, що вона може жити в свободі. У нас є вільний журналіст, є свобода слова - важка, болісна, але свобода".

"Хоча особисто мені вона завдала великого болю й великого розчарування в тому, що ми називаємо "українським" журналістом. Але я знаю, що це дуже велике надбання для становлення Української держави", - сказав він.

"Я пишаюся тим, що в країні, яка кожну виборчу кампанію перетворювала на громадянське протистояння, тепер можливі чесні, демократичні вибори", - зазначив Ющенко.

"Плазувати перед виборцями ніхто не буде (я про себе кажу). Бо я вас шаную, я знаю, що вас не купиш, та в мене й нема тих коштів. Я не брешу перед вами і, можливо, через це виглядаю не так, як інші (кандидати). Я кажу речі, які комусь - а можливо, навіть більшій частині виборців - не подобаються", - вважає президент.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: