"Енергокомпанія України" заборгувала понад мільярд гривень за вугілля

Середа, 17 червня 2009, 20:15

Заборгованість чотирьох енергогенеруючих компаній НАК "Енергетична компанія України" за поставлену вугільну продукцію за станом на 10 червня 2009 року становила 1 млрд. 152,1 млн. гривень, у тому числі перед ДП "Вугілля України" - 639,9 млн. гривень.

Такі дані наводяться в матеріалах Міністерства палива та енергетики України, які підготовлені до засідання комітету Верховної ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, повідомляє агентство "Інтерфакс-України".

У документі відзначається, що генкомпанії НАК, відповідно до доручень уряду, з листопада 2008 року здійснюють закупівлю вугільної продукції вітчизняних вуглевидобувних підприємств "в максимально можливих обсягах".

У цьому зв'язку енергогенеруючі компанії державного холдингу змушені залучати значні кредитні кошти для розрахунків за поставки продукції, констатують у Мінпаливенерго.

Реклама:

Такі обсяги закупівлі вугільної продукції дозволили до 1 червня створити запаси вугілля на складах ТЕС НАК "ЕКУ" у розмірі 3,4 млн. тонн, що на 37,2% (0,9 млн. тонн) більше за показник 2008 року.

У той же час у міністерстві відзначають, що подальше збільшення обсягів вугілля на ряді складів ТЕС є технічно неможливим без порушень техніки безпеки по експлуатації вугільних складів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: