Новим власником Укргазбанку стане Мінфін?

Середа, 17 червня 2009, 15:11

Входження уряду до складу акціонерів Укргазбанку в рамках його капіталізації буде завершено вже у перших числах липня.

Такий прогноз зробив почесний президент банку, народний депутат від Партії регіонів і член ради Нацбанку Василь Горбаль, пише газета "Дело".

"З огляду на динаміку, 1-3 липня Мінфін необхідно зареєструвати власником акцій. Зараз можна чітко сказати, що Укргазбанк буде першим рекапіталізованим", - сказав він.

Горбаль не зміг сказати, хто може бути введений в банк від уряду в якості тимчасового адміністратора або керуючого, однак не виключив, що після рекапіталізації в Укргазбанку буде збережений інститут незалежних директорів.

Реклама:

Він підкреслив, що в банку не був введений мораторій на задоволення вимог вкладників на відміну від двох інших банків, які також вирішив капіталізувати уряд (Родовід Банк і банк "Київ").

"У банку не припинені всі процеси, хоча, звичайно, існують технічні речі, що пов'язано із затвердженням нової людини, карток із зразками підписів і тому подібне", - відзначив Горбаль.

За його словами, процес капіталізації просувається згідно з раніше затвердженим графіком.

Зокрема, представники банку вже подали до Державної комісії з цінних паперів на реєстрацію додатковий випуск акцій, змінили статут банку у відповідності з новим законом про акціонерні товариства, подали документи до Антимонопольного комітету.

"Ми в цьому графіку рухаємося настільки швидко, що, мені здається, Світовий банк і Міністерство фінансів не віддають належного, наскільки швидко це все відбувається, з огляду на те, що ми самі цим процесом займаємося", - резюмував почесний президент Укргазбанку.

Як повідомлялося, уряд минулого тижня вирішив здійснити капіталізацію Укргазбанку за рахунок бюджетних коштів: після внесення 3,1 млрд. гривень частка держави в статутному капіталі кредитно-фінансової установи складе 81,6%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: