ДКЦПФР підтримує ідею створення мегарегулятора

Четвер, 11 червня 2009, 18:37

Голова Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку Сергій Петрашко підтримує ідею створення єдиного мегарегулятора на фінансовому ринку.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ідея створення мегарегулятора є актуальною і, незалежно від того, хто його очолить, - ми її підтримуємо", - запевнив він.

Відносно стосунків з Фондом держмайна, новий голова ДКЦПФР сказав:

Реклама:

"Я переконаний, що відносини з усіма органами влади повинні бути конструктивними. З Фондом державного майна комісія повинна взаємодіяти, щоб зробити більш прозорою приватизацію, з Державним комітетом фінансового моніторингу взаємодія необхідна для централізованої та ефективної боротьби з відмиванням коштів, одержаних злочинним шляхом, з органами прокуратури - для об'єднання зусиль по боротьбі з рейдерством, тощо".

Голова комісії торкнувся також теми регулювання законодавства відносно акціонерних товариств.

"Будемо вживати максимум заходів, щоб захистити власників цінних паперів при переході повноважень щодо обліку прав власності на акції від реєстраторів до зберігачів, оскільки ми вже сьогодні передбачаємо певні порушення, які можуть виникнути на цьому етапі", - сказав Петрашко.

Він зазначив, що комісія проводитиме жорстку ліцензійну політику і контроль за виконанням професійними учасниками ринку цінних паперів ліцензійних умов.

"Також вважаю за необхідне найближчим часом відрегулювати питання щодо реєстрації акціонерів, які прибули для участі на загальні збори, і ролі комісії у цьому процесі", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!