Суд США дозволив італійцям придбати Chrysler

Середа, 10 червня 2009, 10:15

Верховний суд США відмовився у вівторок розглядати позов кредиторів, які вимагали заблокувати операцію з продажу американської автокомпанії Chrysler LLC італійській компанії Fiat SpA.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

У заяві суду говориться, що позивач не зміг надати достатніх обґрунтувань для того, щоб Верховний суд розглянув цю справу. Раніше два американських суди нижчих інстанцій схвалили цю угоду.

Рішення Верховний суд зняв останні перешкоди для покупки активів американської автомобільної компанії новим власником і припинення процесу її банкрутства.

Передбачається, що угода з Fiat може бути закрита вже в середу. Нова компанія Chrysler Group LLC буде належати Fiat на 20% (в подальшому італійська компанія зможе збільшити свою частку до 51%), ще майже 10% буде у уряду США, 2,5% - у Канади, 67,7% - у фонду профспілки працівників автомобільної промисловості США.

Як повідомлялося, група кредиторів звернулася до Верховного суду з проханням заблокувати продаж американського автовіробніка Chrysler LLC інвесторам на чолі з італійською Fiat SpA.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: