Мобільні телефони від кризи не страждають

Середа, 10 червня 2009, 09:15

Мобільний зв'язок виявився індустрією, на якій економічна криза ніяк не позначилася.

Як констатують моніторингові агенції, європейці ніколи так часто не користувалися своїми мобільними телефонами, як тепер, передає "Радіо Свобода".

Найпоказовіший приклад у цьому сенсі - Франція. Тут із 10 громадян 9 мають щонайменше один мобільний телефон.

Європейські оператори мобільного зв'язку кажуть, що великою мірою їхні теперішні прибутки тримаються на тих, кому до 15 років, тобто, на підлітках. Наприклад, у Німеччині один із трьох школярів активно користується мобілкою.

Реклама:

Разом з тим, декілька останніх років також показали, що суттєве поповнення рахунків мобільних операторів відбувається не тільки завдяки телефонним розмовам.

Як пояснює Дідьє Пуійо, експерт з Європейського інституту аудіовізуальних комунікацій, усі ці прибутки - результат грамотної маркетингової роботи операторів, розширення послуг текстових повідомлень та користуванням інтернетом через мобільні телефони.

"Це насамперед зростання популярності ммс- та смс-повідомлень, - зазначає експерт. - У середньому 50 таких повідомлень висилають щомісячно молоді клієнти мобільних операторів. А особливо популярні так звані "мультимедіа-послуги". Маються на увазі відвідини вебсайтів та обмін відео та іншими файлами. Цей вид послуг за останній час зріс на 30 відсотків. Це пов'язано із особливим інтересом з боку молодого населення".

Пуійо додає, що у більшості європейських країн такі користувачі за перше півріччя цього року в середньому щомісяця вислали 80 повідомлень. А щодо інтернету через мобільний телефон, то тут спостерігається справжній бум, особливо, після появи на ринку адаптованих для цього моделей типу Іphone.

Для сімейних бюджетів європейців, звичайно, все це безслідно не проходить. Адже чим більше користування мобільним телефоном, тим помітнішими є й витрати.

"Витрати на мобільний зв'язок стали невід'ємною частиною сімейних витрат, - коментує Жан-Ерве Лоранзі, голова французького Клубу економістів. - Так само, як квартплата чи закупівля продуктів харчування. До того ж, послуги мобільного зв'язку - це засіб, що дозволяє бути в курсі подій, пов'язаних із такими речами, як зарплата чи пошуки роботи. Мобільний телефон став дуже важливим чинником стосунків у суспільстві".


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!