Порошенко радить диверсифікувати ризики і тримати гроші у банках

Середа, 20 травня 2009, 20:35

Голова Ради НБУ Петро Порошенко радить не піддаватись на провокації і не бігати до обмінників кожного разу, щойно курс гривні починає мінятись.

Про це він сказав в ефірі "Шустер Live".

"Кожен має визначити для себе і не бігти за чиїмось рекомендаціями, а для себе, який розвиток подій він вважає вірогіднішим", - сказав він.

За словами Порошенка, ні в якому разі не треба бігти і міняти коли долар росте або коли долар падає, бо обмін під час падіння або злету завжди призводить до втрат.

Реклама:

Щодо того, у якій валюті тримає заощадження сам Порошенко, він сказав: "Більшість своїх грошей я тримаю у гривні. Корзину я диверсифікую: частину коштів я зберігаю у гривні, частину коштів я зберігаю у євро і частину коштів я зберігаю у доларах в одному українському банку".

Також банкір порадив громадянам тримати гроші не удома, а нести їх до банків.

"Не тримайте гроші вдома, тримайте гроші у банках. Тримайте їх у певному співвідношенні долара і гривні і ви будете захищені, буде рости долар - буде падати гривня і навпаки", - сказав він.

Щодо інвестицій у інші валюти або банківські метали, Порошенко зазначив: "Я не раджу зараз вкладати свої заощадження у золото. Не тому, що воно буде рости чи падати, а просто ви купуючи і продаючи золото втратите: податки, обмежена ліквідність, інше. Я не раджу вкладати гроші у будь-які інші валюти, аніж, у першу чергу, українська гривня, долар і євро. Бо також є труднощі з тим, що ви продасте і втратите великі гроші".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!