Депутатам не сподобався законопроект про земельні аукціони

Четвер, 14 травня 2009, 14:35

Комітет Верховної ради з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту відхилити законопроект "Про земельні аукціони".

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на інформаційне управління Верховної ради.

Цим законопроектом пропонується визначити порядок підготовки, організації та проведення земельних торгів у формі аукціону з метою продажу земельних ділянок державної або комунальної власності не сільськогосподарського призначення або права на оренду земельних ділянок.

Під час обговорення документа народні депутати висловили кілька зауважень до проекту.

Реклама:

Зокрема, зазначалося, що його положення необхідно узгодити з Господарським кодексом щодо спільних підприємств, законами "Про іпотеку" щодо предмета іпотеки, "Про виконавче провадження" щодо порядку реалізації конфіскованого за рішенням суду земельної ділянки.

Крім того, підкреслили члени Комітету, запропоновані зміни до Земельного кодексу щодо продажу військового майна не узгоджені з відповідними положеннями Закону "Про правовий режим майна у Збройних силах України".

Також було відзначено, що законопроект не забезпечує комплексний підхід до врегулювання питань проведення земельних аукціонів.

Зокрема, поза сферою регулювання проекту залишилися питання проведення аукціонів з продажу прав оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, а також не врегульоване питання проведення конкурсів, що, зокрема, на переконання депутатів, позбавить територіальні громади можливості розвивати інфраструктуру населених пунктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!