Україна спільно з ООН шукає шляхи виходу з кризи

Четвер, 30 квітня 2009, 11:29

Провідні економісти обговорили шляхи виходу України з кризи в ході круглого столу, ораганізованного Міністерством економіки спільно з Радою конкурентоспроможності України (РКУ) та Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН).

Круглий стіл відбувся у вівторок, 28 квітня, і став першим у серії заходів за участю українських та міжнародних експертів, пише видання "Дзеркало тижня".

Учасникам і гостям заходу були роздані для розгляду чотири варіанти антикризових стратегій та концепцій, підготовлених Федерацією роботодавців України (ФРУ), Федерацією профспілок України (ФПУ), Радою старійшин, а також Науково-дослідницьким економічним інститутом Мінекономіки України.

Серед запропонованих учасникам питань обговорювалося також створення нової моделі економіки України на якісно нових засадах, фінансування пріоритетних держпрограм розвитку емісійними грошима, визначення галузей, в які необхідно направити обмежені фінансові ресурси.

У дискусії взяли участь заступник міністра економіки України Анатолій Максюта, голова ради Національного банку Петро Порошенко, заступник голови НБУ Олександр Савченко, голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Віктор Суслов, керівник групи радників голови Нацбанку Валерій Литвицький, радник міністра економіки Сергій Яременко, а також генеральний директор Федерації роботодавців України Володимир Грищенко, гендиректор Українського фонду підтримки підприємництва Сергій Дрига та голова РКУ народний депутат Юрій Полунєєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: