ПФТС провела тестові торги у новій системі

П'ятниця, 3 квітня 2009, 16:21

Фондова біржа ПФТС успішно провела в новій торговій системі перші тестові торги з реальними активами - пробні операції з купівлі-продажу цінних паперів у режимі "ринок заявок".

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на повідомлення прес-служби ПФТС.

Згідно повідомлення, торгові операції проводили інвестиційні компанії-учасники ПФТС: ЗАТ "Альтана Капітал" і АТ ІК "Проспект Інвестментс".

Угоду укладено з акціями ВАТ "Центренерго" і ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" з попереднім резервуванням активів в МФС і виконанням повного "циклу" розрахункових дій із залученням депозитарію.

Реклама:

"Основною метою такого заходу було налагодження взаємодії всіх складових нової торгової платформи з використанням реальних цінних паперів та грошових ресурсів", - пояснює директор з розвитку ПФТС Ігор Селецький.

"Все пройшло успішно - угоди були розраховані вчасно згідно з регламентом роботи між біржею та депозитарієм", - зазначив він.

Також Селецький повідомив, що найближчим часом планується впровадження масових тестових торгів з реальними активами.

Як відомо, у квітні має відбудуться запуск в експлуатацію нової інформаційно-технологічної платформи Фондової біржі ПФТС, реалізованої в рамках міжнародного проекту "MICEX - NASDAQ OMX - PFTS Ukrainian Project".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!