До 2012 року у Харкові сідатимуть "Боїнги" й "Аеробуси"

Субота, 18 квітня 2009, 19:03

Реконструкція злітної смуги міжнародного аеропорту "Харків" розпочнеться у червні.

Про це ідесься у повідомленні прес-служби Міністерства транспорту і зв'язку.

Згідно з повідомленням, інститут "Украеропроект" завершив розробку проекту реконструкції аеродромного комплексу міжнародного аеропорту "Харків" і незабаром передасть його на експертизу до "Укрдержбудекспертизи" при Міністерстві регіонального будівництва.

За попередніми розрахунками, роботи з реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту будуть розпочаті у червні цього року.

Реклама:

Фінансування реконструкції аеродромного комплексу здійснюватиметься з держбюджету.

На це передбачається виділити близько 250 млн. гривень, і станом на сьогодні вже надійшло 1,6 млн. гривень на виготовлення необхідної проектної документації.

Загалом же Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні Євро-2012 передбачаються заходи на підготовку аеропорту вартістю 684,9 млн. гривень, в тому числі за рахунок коштів держбюджету - 249 млн. гривень на реконструкцію аеродрому, за рахунок інших джерел - 435,9 млн. гривень на модернізацію аеропортової інфраструктури.

Реконструкція передбачає подовження злітно-посадкової смуги до 2 тис. 470 м зі збільшенням PCN (класифікаційне число штучного покриття аеродрому) до 50, що дасть змогу аеропорту приймати літаки типу Airbus A-320 і Boeing B-737.

Нині в аеропорту штучна злітно-посадкова смуга розмірами 2220х50 м із покриттям PCN-40. Остання реконструкція ЗПС проводилася у 1980-х роках.

Як відомо, реконструкція міжнародного аеропорту "Харків" проводиться в рамках підготовки міста до проведення матчів фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!