На ЧСЗ змінився гендиректор

П'ятниця, 17 квітня 2009, 17:31 -

Новим генеральним директором державної акціонерної холдингової компанії "Чорноморський суднобудівний завод" (ГАКХ "ЧСЗ") став Дмитро Мордовенко.

Про це повідомляє прес-служба ЗАО "Смарт-холдинг", до якого входить підприємство.

16 квітня 2009 р. наглядова рада ГАКХ "ЧСЗ" прийняв рішення призначити генеральним директором підприємства Дмитра Мордовенко.

"Ми покладаємо великі надії на те, що досвід і знання Дмитра Мордовенко допоможуть вирішити задачі, що стоять перед заводом", - прокоментував призначення виконавчий директор "Смарт-холдинга" Олексій Кузнєцов.

Реклама:

"ЧСЗ може будувати складні судна, виконувати великі замовлення, і ми вважаємо, що новий керівник допоможе реалізувати цей потенціал, навіть в умовах економічної кризи", зазначив він.    

Раніше він працював директором із стратегічного планування і розвитку в компанії "ТНК-ВР Україна", потім обіймав посаду виконавчого директора ВАТ "Калуганафтапродукт", що входить до групи компаній "ТНК-ВР". До призначення в ГАХК "ЧСЗ" керував проектами інвестиційного департаменту EastOne Group, говориться у повідомленні.

Дмитро Мордовенко закінчив Харківський національний університет, одержав ступінь магістра в Університеті міста Экзетер (Великобританія) і ступінь МВА бізнесу-школи INSEAD (Франція). У різний час працював у провідних консалтингових компаніях: PricewaterhouseCoopers, Gemini Consulting, Accenture, - здійснюючи проекти в Латвії, Великобританії, Франції, Португалії і Росії. 

ГАХК "ЧСЗ" - одна з найбільших суднобудівних верфей України. Виробничі потужності заводу дозволяють виконувати замовлення на проектування, будівництво і ремонт судів будь-якої складності, аж до крейсерів, що авіанесуть, і супертанкерів, і комплектувати них за бажанням замовників.

90,25% акцій ЧСЗ належить ВАТ "Херсонський суднобудівний завод" (ХСЗ), що наприкінці 2007 року придбав пакет акцій у ВАТ "Судмашпром" (Миколаїв) на умовах погодженого з Фондом державного майна й Антимонопольним комітетом договору закупівлі-продажу.

Херсонський суднобудівний завод і Чорноморський суднобудівний завод входять до складу суднобудівного холдингу "Смарт-холдинга".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: