"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Завод Новинського побудував росіянам судно за 50 мільйонів доларів

Вівторок, 24 жовтня 2017, 17:48
 

Чорноморський суднобудівний завод, що входить в Smart Maritime Group, побудував великий морозильний риболовецький траулер на замовлення російської компанії.

Про це повідомила прес-служба SMG.

"На сьогоднішній день на верфі підготовлений до передачі замовнику побудований тут великий морозильний риболовецький траулер (ВМРТ) проекту тисячі двісті вісімдесят вісім "Бухта Соколовська", - повідомила прес-служба.

Згідно з повідомленням, в жовтні ЧСЗ відзначає 120-річчя. Найближчим часом на підприємстві планується проведення дня відкритих дверей.

Реклама:

Як повідомила прес-служба "Смарт-холдингу" в лютому 2014 року, "ЧСЗ" і "Преображенська база тралового флоту" (ПБТФ, Приморський край, Росія) підписали протокол намірів на будівництво серії повнокомплектних рибопромислових суден - ВМРТ проекту 1288 (тип - "Пулковський меридіан").

Кількість суден та інші умови співпраці планувалося закріпити окремими контрактними угодами. У 2000 і 2012 роках ЧСЗ побудував на замовлення ПБТФ два ВМРТ проекту 1 288 - "Бухта Преображення" і "Генерал Трошев".

Спеціалізація суден - промисел риби донним і різноглибинним траленням з необмеженим районом плавання.

Як повідомив голова ради директорів "ПБТФ" Сергій Саксін в березні 2014 року, вартість споруди третього ВМРТ проекту 1288 становитиме не менше 50 млн доларів.

"Преображенська база тралового флоту" - найбільше рибопромислове і рибопереробне підприємство на Далекому Сході. Компанія здійснює вилов риби в Охотському, Беринговому і Японському морях.

SMG управляє суднобудівними активами "Смарт-холдингу" - Чорноморським суднобудівним заводом, Херсонським суднобудівним заводом, Миколаївським машинобудівним заводом.

Бенефіціаром "Смарт-холдингу" є бізнесмен Вадим Новинський. SMG в 2016 році збільшив обсяг виробництва в порівнянні з 2015 роком на 49% - до 395 млн грн.

Нагадаємо, Генеральний прокурор Юрій Луценко має намір зрушити з місця процес повернення в державну власність Чорноморського суднобудівного заводу та "Миколаївського суднобудівного заводу "Океан".

Як повідомлялося, 5 квітня Генпрокуратура оголосила в розшук групу осіб, підозрюваних в доведенні "Миколаївського суднобудівного заводу "Океан" до банкрутства і нанесенні йому збитків на 1,5 млрд грн.

Порти України

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: