МВФ прогнозує тривалий спад економіки

П'ятниця, 17 квітня 2009, 09:17

Економічний спад, спровокований поточною світовою фінансовою кризою, буде глибшим і тривалішим, ніж попередні.

Такий прогноз міститься в основному висновку регулярної доповіді експертів Міжнародного валютного фонду "Огляд перспектив світової економіки", пише видання "Дело".

На думку експертів, до цього веде поєднання фінансової кризи та рецесії в країнах, ключових для розвитку світової економіки.

"Зважаючи на те, що поточний спад є високо синхронізованим і пов'язаний з глибокою фінансовою кризою, припускається, що він, ймовірно, буде тривалим, а підйом буде слабшим, ніж в середньому ", - прогнозує МВФ.

Експерти фонду вважають дієвим заходом протидії нинішньої рецесії експансіоністську податково-бюджетну політику. Грошово-кредитна політика може сприяти скороченню тривалості спаду, але вона буде менш дієвою, ніж зазвичай.

У доповідях про перспективи світової економіки МВФ за традицією оновлює свої прогнози щодо динаміки зміни глобального ВВП і ВВП окремих країн.

Ці глави доповіді будуть поширені пізніше, однак в останні місяці МВФ неодноразово знижував свій прогноз. Згідно варіанту на середину березня, світова економіка в 2009 році може знизитися на 0,5-1%, в 2010 році очікується зростання на 1,5-2,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!