Standard & Poor `s поставило негативний прогноз Києву

Вівторок, 14 квітня 2009, 19:58
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor `s допускає пониження рейтингів Києва.

Про це говориться в повідомленні агентства, пише видання "Дело".

S&P помістило на перегляд з можливістю зниження довгостроковий кредитний рейтинг і рейтинг пріоритетних незабезпечених боргу Києва на рівні ССС +.

"Це рейтингова дія обумовлена зростаючим тиском, викликаним короткостроковими запозиченнями в результаті несподіваного рішення міста про залучення двох банківських позик для погашення заборгованості з оплати теплової енергії", - заявляє агентство.

Додатковим фактором, здатним несприятливо вплинути на рейтинги Києва, може стати негативна рейтингова дія у відношенні України.

Рейтинг Києва відображає недавно знижений суверенний рейтинг, а також враховує значний обсяг боргу міста та пов'язані з ним валютні ризики.

Позитивний вплив на рівень рейтингів надає роль Києва як столиці та економічного центру України.

"Ми виведемо рейтинги зі списку CreditWatch і залишимо їх на колишньому рівні, якщо центральний уряд надасть чітке та надійне підтвердження своєї готовності надати своєчасну підтримку містом у разі необхідності виконати зобов'язання з обслуговування і погашення недавно залучених позик", - підкреслює S&P.

Крім того, вплинути на позитивне рішення можуть зважений підхід адміністрації Києва до управління боргом та ліквідністю, а також помітне підвищення обсягу надходжень доходів міста.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!