Колекторів легалізують через ліцензування?

Вівторок, 14 квітня 2009, 12:33

Міністерство юстиції виступає за введення ліцензування роботи колекторських компаній з фізичними особами.

Про це про це пише газета "Дело" з посиланням на повідомлення прес-служби Асоціації "Український кредитно-банківський союз" (УКБС).

Згідно повідомлення, за результатами діяльності робочої групи з розробки законопроекту про колекторську діяльність Мінюст прийняв рішення відмовитися від розробки окремого законопроекту про колекторської діяльності.

На вимогу однієї з асоціацій колекторських агентств, Мінюст вирішив обмежитися внесенням доповнень до статті 9 закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", передбачивши в ній ліцензування колекторської діяльності.

Реклама:

УКБС виступає за ухвалення окремого закону про колекторської діяльності для встановлення балансу між легалізацією діяльності колекторів, які в якості посередників сприяють врегулюванню проблем неплатежів і повернення банківських кредитів, а також дотримання законних прав та інтересів осіб, які потрапляють в сферу діяльності колекторських організацій.

Експерти асоціації звертають увагу на те, що такий шлях відповідає міжнародному досвіду у цій сфері.

Разом з цим, УКБС вважає недоцільним ліцензування колекторської діяльності, оскільки це може ускладнити роботу колекторських компаній, які вже працюють на ринку.

Крім того, колекторські бізнес потрапить в повну залежність від органу ліцензування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!