Акціонерам проблемних банків обіцяють удвічі більше, але через 5 років

Понеділок, 23 березня 2009, 17:26

У Верховній раді зареєстровано законопроект, спрямований на підвищення капіталізації комерційних банків в період фінансової кризи.

Як повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ", відповідно до проекту Закону "Про гарантії Уряду України з метою підвищення капіталізації комерційних банків" за авторством Юрія Полунєєва, Кабінет міністрів буде надавати новим акціонерам проблемних банків гарантію щодо повернення їм 200% вартості придбаних акцій.

Така гарантія буде надаватися за умови збільшення статутного капіталу банку, а також приведення корпоративного управління комбанків у відповідність з міжнародними стандартами.

Крім того, законопроектом пропонується ввести (на час дії даного закону) мораторій на виплату дивідендів акціонерам в будь-якій формі.

Реклама:

Автор законопроекту відзначає, що прийняття таких змін підвищить ефективність держорганів у фінансово-кредитній сфері, а також зупинить відтік вкладів і поверне довіру населення до банківської системи і держави в цілому.

"В умовах ситуації, що склалася у фінансово-кредитній сфері в результаті світової фінансової кризи, необхідно найбільш оперативно відреагувати на посилення платоспроможності банківської системи, створити дієві механізми гарантування державою приватних інвестицій з метою капіталізації банківської системи", - відзначається в законопроекті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!