НБУ врегулював введення в банки кураторів та їх діяльність

П'ятниця, 27 лютого 2009, 16:14
Національний банк своєю постановою №38 від 30 січня врегулював порядок введення кураторів у банки й порядок їх діяльності.

Про це йдеться в постанові №38, зареєстрованій у Міністерстві юстиції 23 лютого, повідомляє агентство "Українські новини".

Документ передбачає, що куратор може призначатися із числа службовців НБУ, які мають вищу економічну або юридичну освіту, досвід роботи, пов'язаний зі здійсненням банківських операцій, бездоганну ділову репутацію, організаторські здатності.

Службовець НБУ призначається наказом Нацбанку зі збереженням місця роботи, зарплати й премій за основним місцем роботи.

Куратор, який працює в банку, повинен бути забезпечений окремим приміщенням, яке обладнано необхідними меблями й комп'ютерною технікою з можливістю перегляду в режимі реального часу всіх операцій банку і його клієнтів.

Реклама:

На куратора покладають такі повноваження: контроль за проведенням банком різних операцій, ініціювання нарад з керівництвом банку, присутність на зборах акціонерів, засіданнях правління й спостережної ради банку, узгодження пов'язаних з рухом коштів рішень керівництва банку, винос за межі банку копій документів, які свідчать про порушення банком нормативно-правових актів НБУ.

Протягом 7 днів після призначення куратор зобов'язаний разом з керівництвом банку скласти комплексний план із погашення простроченої заборгованості банку, із припинення відтоку депозитів, із повернення в банк готівкових коштів, зі збільшення ресурсної бази банку.

Рішення про призначення куратора в той або інший банк приймається правлінням НБУ за поданням виконавчого директора дирекції банківського регулювання й нагляду.

Термін повноважень куратора не може перевищувати 1 року від дня його призначення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!