У місцевих бюджетах виявили дефіцит

П'ятниця, 20 лютого 2009, 09:47

Контрольно-ревізійне управління повідомляє про виявлення порушень при затвердженні місцевих бюджетів. На думку представників КРУ, місцеві органи влади перевищили контрольні показники Мінфіну та 22,7% бюджетів збільшили заплановані обсяги на 600 млн. грн. Найбільше перевищення КРУ виявило в Ялті, Феодосії, Харкові, Севастополі, Кривому Розі та Чернігові.

Про це пише видання "Комерсант-Україна". 

"Це спроба штучно завищити дохідну частину бюджету для включення до нього додаткових необгрунтованих витрат", - впевнені в КРУ. Така бюджетна політика призвела до того, що в дев'яти областях країни, Криму та Севастополі захищені статті бюджету залишилися без забезпечення реальними доходами на суму 1,3 млрд. грн.

Найбільший дефіцит в оплаті зарплат працівникам бюджетної сфери, комунальних послуг, енергоносіїв та закупівлі харчування та медикаментів спостерігається у Львівській (326,8 млн. грн.), Харківської (258,9 млн. грн.) областях та Криму (73,7 млн. грн.). За даними Мінфіну, до 18 лютого затверджено 11,7 тисяч місцевих бюджетів (96,8%).

Реклама:

За словами начальника обласного управління фінансів Львівської облдержадміністрації Олега Демківа, вимагати від регіонів збалансованості бюджетів, в той час як держбюджету дефіцитний, нелогічно. "Все, що вони говорять, - повна нісенітниця. Це вже дратує. Ми в області маємо всі можливості, щоб покрити захищені статті", - обурений голова Харківської облради Сергій Чернов.

Мер Львова Андрій Садовий каже, що їх бюджет був прийнятий одним із перших в Україні і "один в один з прогнозними показниками Мінфіну".

У прес-службі Мінфіну АР Крим виданню заявили, що дані ревізорів невірні. Затверджені податкові показники бюджету Ялти і Феодосії хоча й перевищують прогнозні показники Мінфіну України, але не на 272,3 млн. грн. і 15,1 млн. грн. відповідно, а лише на 27,3 млн. грн. і 14,6 млн. грн.

"Збільшення планових показників по зазначених містах здійснене з урахуванням того, що за ним проведена грошова оцінка землі, яка вводиться з 2009 року і дозволить збільшити ставки земельного податку", - зазначають у кримському Мінфіні. Перший віце-прем'єр Ради міністрів Криму Азіз Абдуллаєв додав, що в березні всі бюджетні показники будуть переглянуті.

Заступник голови КРУ Ігор Стефановська заявив виданню, що всі оприлюднені дані були отримані з регіональних підрозділів "шляхом запитів від фінансових органів". "Тому якщо вони не погоджуються з інформацією, ми її перевіримо", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: