Міжнародні "приниження": відкликані рейтинги банку Пінчука, "Надра Банк" теж опустили

П'ятниця, 13 лютого 2009, 16:48
 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило і відкликало всі рейтинги банку "Кредит-Дніпро", агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг банку "Надра".

Про це йдеться в повідомленні агентств, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Міжнародне рейтингове агентство Fitch помістило рейтинги ЗАТ "Комерційний банк "Кредит-Дніпро", включаючи довгостроковий рейтинг дефолту емітента "B-", до списку Rating Watch з позначкою "негативний"і одночасно відкликало всі рейтинги банку,

"Агентство більше не рейтингує цього емітента і не проводить аналіз", - йдеться в повідомленні Fitch щодо банку "Кредит-Дніпро".

Як зазначає Fitch, переведення рейтингів до списку Rating Watch "негативний" відображає збільшення стурбованості агентства з приводу можливого поширення на банк проблем у зв'язку з кредитним тиском, з яким стикається провідний виробник труб і залізничних коліс в Україні Interpipe Limited, що має того ж бенефіціара, що і банк "Кредит-Дніпро".

Агентство також відзначає подальше скорочення запасу ліквідності банку в умовах погіршення операційного середовища.

Інше міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг банку "Надра" (Київ) з "В-" до "СС" і поставило його на перегляд з негативним прогнозом.

Агентство відзначає, що сильний негативний вплив на ліквідність банку мали дуже складні ринкові умови в Україні, а також триваюча політична критика банку.

За даними S&P, відтік вкладів клієнтів банку "Надра" склав 6,4 млрд. грн. в останні місяці.

З осені 2008 року банк погасив зобов'язання перед іноземними контрагентами на суму 3,2 млрд. грн. - у значній мірі за допомогою кредитів на рефінансування розміром 7,1 млрд. грн., наданих Нацбанком України (НБУ) в жовтні-листопаді 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: