Європа не збиралася допомагати під час кризи

Понеділок, 26 січня 2009, 18:46

Європейський Союз не приймав рішення щодо виділення Україні 1,7 млрд. євро для боротьби з кризою.

Про це стало відомо під час прес-конференції у представництві Європейської комісії в Києві, присвяченій головування Чехії в ЄС, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на запитання журналістів про виділення ЄС коштів на подолання наслідків кризи, глава представництва Єврокомісії Жозе Мануель Пінту Тейшейра сказав: "Я не думаю, що така інформація могла виходити від мене, моїх колег або будь-якого іншого офіційного представника Єврокомісії".

У свою чергу в Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що дійсно ЄС ніякого рішення щодо виділення українській державі коштів не брав, і пояснили, що виступ президента Франції Ніколя Саркозі в Європарламенті не так зрозуміли.

Як повідомлялося, у грудні 2008 року  Саркозі, виступаючи в Страсбурзі на сесії Європарламенту, запропонував ЄС виділити Україні фінансову допомогу для боротьби з кризою в розмірі 1,7 млрд. євро.

Посол Франції в Україні Жак Фор уточнив українським журналістам, що зазначені кошти Євросоюзу передбачається використовувати переважно на підтримку банківського сектору та промислового виробництва в Україні.

Раніше підтримку Україні для подолання кризи вже надав Міжнародний валютний фонд, який схвалив кредит у розмірі 16,5 млрд дол.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: