Дефолти загрожують фінансовому сектору

Вівторок, 20 січня 2009, 18:49
 

У фінансовому сегменті почалися дефолти.

Про це заявили експерти компанії Astrum Investment Management.

12 січня 2009 року повинна була відбутися оферта за облігаціями АКБ "Причорномор'я" (обсяг випуску - 5 млн.грн.) В цей же день було оголошено про введення до банку тимчасової адміністрації НБУ. У зверненні залишається ще одна серія облігацій емітента загальною сумою 5 млн. грн.

Таким чином, ринок де-факто зыткнувся з першим дефолтом серед облігацій фінансового сектору. Облігаціі банків складають більше 50% від загальної кількості ринкових випусків.

"У результаті, ми вважаємо, що банк" Причорномор'я "стане першим дефолтом у банківській системі. Бонди АКБ" Причорномор'я ", завдяки низькій кредитній якості емітента та невисокій ліквідності випусків, не відносилися до популярних інструментів.

Аналітики вважають, що ефект від дефолту стане локальним і торкнеться невеликого кола інвесторів на ринку облігацій.

"Більш масштабний ефект можуть мати проблеми з погашенням облігацій банків з першої тридцятки. Зокрема, проблеми з ліквідністю зазнає "Укрпромбанк", вкладники якго стикаються з труднощами при отриманні коштів зі своїх рахунків ", - наголошують експерти.

"Укрпромбанк" є емітентом облігацій загальною сумою 150 млн. грн., оферта за якими припадає на 16 листопада 2009 року.

"У випадку, якщо чутки про продаж банку невиправдані, він повинен стати найбільш близьким до дефолту серед емітентів в банківському секторі", заявляють в Astrum Investment Management.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: