В "Промінвестбанку" кажуть, що стабілізувалися

Понеділок, 8 грудня 2008, 15:06
 

Діяльність "Промінвестбанку" (ПІБ) стабілізується.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-реліз ПІБ.

"Заявляємо, що діяльність ПІБ стабілізується", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до прес-релізу, з моменту введення в банку тимчасової адміністрації загальний обсяг платежів досяг 15,6 млрд. грн., з яких близько 70% - платежі за межами банку.

Реклама:

Банк щодня здійснює до 120 тис. платежів, у тому числі бюджетні платежі, платежі до Пенсійного фонду, на виплату заробітної плати, стипендій та ін.

Як йдеться в повідомленні, відновляється довіра до банків з боку клієнтів.

За час роботи тимчасової адміністрації населення розмістив на депозитах у банку близько 600 млн. грн., надходження готівки виросли більш ніж удвічі, кількість працюючих банкоматів збільшилося в шість разів, банк виконує всі платежі за картками міжнародних платіжних систем VISA і Mastercard.

В ПІБі також повідомили, що до цього часу банк ще не вибрав кредитну лінію обсягом 5 млрд. грн., що була відкрита НБУ 30 вересня поточного року.

Як повідомлялося, НБУ ввів з 7 жовтня в "Промінвестбанку" тимчасову адміністрацію: влада країни розглядали можливість фінансового оздоровлення банку за рахунок націоналізації або залучення приватного інвестора.

Однак 11 листопада голова тимчасової адміністрації банку, заступник голови НБУ Володимир Кротюк повідомив, що інвестором ПІБа стала австрійська холдингова компанія SLAV AG.

Співвласниками SLAV AG є брати Андрій і Сергій Клюєви.

  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!