Банкіри вимагають припинити паніку на фінансовому ринку

Четвер, 25 грудня 2008, 12:31
 

Представники банківського сектора стурбовані ситуацією на вітчизняному фінансовому ринку і звертаються до представників усіх гілок влади, політичних сил, громадських організації та ЗМІ із закликом припинити нагнітання паніки.

Про це йдеться в заяві Українського кредитно-банківського союзу (УКБС), пише видання "Дело". 

Відповідно до заяви, банки-члени УКБС вимагають "негайно зупинити процес політизації теми стабільності національної валюти і як можна швидше виробити спільні узгоджені та дієві механізми для подолання кризи".

Банкіри підкреслюють, що зараз для "масштабної девальвації гривні немає ніяких макро- і мікроекономічних підстав".

"Виходом є консолідація зусиль усіх гілок влади та банківського співтовариства щодо стабілізації ситуації на фінансовому ринку України, вироблення узгодженого плану дій та посилення контролю банкірів за спекулятивними операціями клієнтів", - сказано в заяві.

Крім того, банки "гарантують збереження і повернення депозитів", обіцяють "йти назустріч позичальникам, які отримали кредити", і навіть готові запропонувати їм "компромісні варіанти мінімізації їх фінансових ризиків".

"Ми зобов'язані разом відновити довіру до гривні, а значить - і до банківського сектору України", - підкреслюється в заяві УКБС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!