Ющенко прогнозує інфляцію в 22%

Понеділок, 3 листопада 2008, 10:40
 

Президент Віктор Ющенко прогнозує інфляцію у 22% за результатами 2008 року.

Виступаючи  в прогамі "Свобода" на телеканалі "Інтер" у п'ятницю ввечері, голова держави поставив риторичне запитання: "Чому в нас сьогодні 22% річної інфляції?"

Як повідомлялося раніше, за дев'ять місяців 2008 року інфляція в країні склала 16,1% - при тому, що нинішній уряд прогнозував 15,9% річної інфляції.

Ющенко вважає, що Україні необхідно змінити торговельну політику для поліпшення зовнішньоторговельного балансу: "Ми не можемо так вести торговельну політику країни: коли закуповуємо більше, ніж продаємо, з цією політикою нам потрібно прощатися".

Реклама:

За його словами, зміна торговельної політики є завданням уряду і Мінекономіки, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Крім того, Віктор Ющенко поклав відповідальність за прискорення інфляції на початку поточного року на Мінфін, під вплив якого потрапив Нацбанк України (НБУ).

"За три місяці ми отримали інфляцію 12%, і перевищили річний показник. Це було зроблено через дії уряду, Мінфіну, тому що ми здійснювали слабку видаткову політику. Вона зірвала стабільність... Знайшли крайнього і сказали: Нацбанк, прийди і виправ ситуацію", - сказав він.

Голова держави підкреслив, що в цих умовах Нацбанк поліпшив інфляційну ситуацію своїми інструментами, але дефіцит гривні, що сформувався після цього, негативно відбився на виробничих галузях економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!