Європейські автовиробники теж потребують коштів

Понеділок, 17 листопада 2008, 12:53
 

Проблеми європейських автомобільних компаній змушують регуляторів в Європі піти за прикладом американських колег і обговорити можливі заходи допомоги автодрому.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на видання Financial Times.

Спочатку ідею про виділення допомоги цій галузі зустріли холодно, але тепер автовиробники практично впевнені у виділенні кредитів на 40 млрд. євро за підтримкою Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Докладна інформація про цю програму може з'явитися вже на початку цього тижня. Очікується, що члени Європейської комісії внесуть низку пропозицій, що допоможе найбільш проблемним галузям європейської економіки пережити рецесію.

Реклама:

Виробники автомобілів також розраховують на короткострокові заходи, наприклад, заохочення водіїв, що здають старі автомобілі при покупці нових.

Ці дії повинні стимулювати продажі автомобілів у Європі, що скоротилися в жовтні на 15,5% .

 Федеральний уряд Німеччини обговорить на цьому тижні можливу допомогу компанії Opel і більш широкі заходи для сприяння автомобільній галузі в цілому.

   У Великобританії, яка є другим за розміром європейським ринком автомобілів після Німеччини, автовиробники призивають прем'єр-міністра Гордона Брауна відкласти підвищення мита на автомобілі, оголошене кілька місяців назад.

Президент Франції Ніколя Саркозі заявив про виділення 400 млн. євро державних коштів на дослідження і дослідно-конструкторські розробки екологічних автомобілів.

Європейському автопрому на відміну від 3 провідних автомобільних компаній США поки не загрожує негайний крах, однак їм доводиться звільняти співробітників і припиняти виробництво в умовах найгіршої кон'юнктури з 90 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: