Власники "Київстару" розпочали "шпигунські війни"

Середа, 12 листопада 2008, 18:50
 

Російська Altimo, що консолідує телекомунікаційні активи "Альфа-груп", розіслала журналістам у середу копію листа, адресованого голові ради директорів норвезької Telenor, у якому співробітники останньої обвинувачуються в шпигунстві й "чорному піарі" відносно російської компанії.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Я із занепокоєнням повідомляю Вам про те, що останнім часом з'явилося багато документальних свідчень, згідно з якими у відношенні Altimo й членів її міжнародної наглядової ради, до складу якого входять провідні діячі політики і бізнесу, розпочиналися сумнівні дії," - говориться в листі на ім'я голови ради директорів Telenor Гаральда Норвіка.

 Далі випливає список конкретних претензій Altimo до Telenor. Так, Altimo стверджує, що Telenor прослухував телефонні розмови і переглядав електрону пошту компанії, одержував конфіденційні зведення про Altimo та її акціонерів.

Реклама:

В листі зазначено, що це здійснювалося "сумнівним способом з непублічних державних джерел", звертався до послуг спеціалізованих компаній для стеження за менеджментом і акціонерами Altimo.

Крім того, автор листа обвинувачує свого партнера по "Вимпелкому" у веденні кампанією "чорного піару", а також у спробах підірвати діяльність міжнародної наглядової ради Altimo, яка знаходиться в Лондоні.

Як підтвердження своїх обвинувачень Altimo надала низку документів, серед яких листи, результати розслідувань у відношенні "Вимпелкому", Altimo й її акціонерів, копії публікацій в ЗМІ та інші матеріали.

У прес-службі Telenor обвинувачення Altimo назвали необґрунтованими й абсурдними, підкресливши, що, після первісного вивчення документів можна зробити висновки, що деякі з них є підробкою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: