Financial Times пророкує масові звільнення в банках

Вівторок, 11 листопада 2008, 10:18
 

Американський банківський сектор в листопаді 2008 року може втратити ще 70 тисяч робочих місць.

Про це пише відоме світове видання The Financial Times, повідомляє агентство "Уніан".

Багато фінансових організацій переглядають свої фінансові плани на 2009 рік і планують скорочення, щоб знизити видатки в умовах глобальної фінансової кризи.

При цьому загальна кількість звільнених банкірів в усьому світу може перевищити 200 тисяч. На кінець жовтня кількість робочих місць у банках по всьому світі вже знизилося на 150 тисяч.

Реклама:

Як очікується, велика частина скорочень припаде на інвестиційні підрозділи банків. Саме цей напрям банківської діяльності в США вважається найбільш постраждалим від фінансової кризи.

За оцінкою Федеральної резервної системи (ФРС) США, в найближчі кілька років в одному лише Нью-Йорку роботу втратять від 55 до 78 тисяч працівників фінансового сектора.

6 листопада 2008 року американські банки Citigroup і Goldman Sachs оголосили про підготовку скорочення штату. Колишній інвестиційний банк Goldman Sachs має намір звільнити 3200, а Citigroup - 9100 осіб.

При цьому в Citigroup з початку 2008 року роботи вже позбулися 23 тисячі осіб. З Merrill Lynch було звільнено близько 5700, а Morgan Stanley зменшив штат на 4400.

На початку жовтня найбільше американське кадрове агентство Whitney Group, яке займається пошуком топ-менеджерів для роботи на Уолл-стріт, оголосило, що відчуває брак коштів і не може платити працівникам зарплату. Прибутки агентства знизилися через масові звільнення в американському банківському секторі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!