Інвесторам ПІБу дали місяць

Понеділок, 10 листопада 2008, 13:42
 

Уряд i Нацiональний банк України (НБУ) розраховують на фiнансове оздоровлення "Промiнвестбанку" протягом мiсяця за рахунок коштiв приватного iнвестора, що придбав контрольний пакет у колишнiх власників.

Про це повiдомила прем'єр-мiнiстр Юлiя Тимошенко, пише агентство "Інтерфакс Україна".

"Iнакше виходитимемо на рекапiталiзацiю (за рахунок бюджету)", - сказала прем'єр на нарадi з проблемних питань гiрничо-металургiйного комплексу в Києвi в понедiлок.

За її словами, наразi в "Промiнвестбанку" затримано 2 млрд. грн.. коштiв гiрничо-металургiйного комплексу.

Реклама:

Тимошенко, як ранiше i Нацбанк, не назвала стратегiчного iнвестора, який, за даними НБУ, 3 листопада став власником 68% акцiй банку.

Презентацiя iнвестора вже двiчi переносилася. Новий її термiн - 11 листопада. За даними ЕП, до групи покупцiв контрольного пакета входять, зокрема, спiввласники великої корпорацiї з активами в Українi SLAV AG брати Андрiй i Сергiй Клюєви.

Як повiдомлялося, у вереснi 2008 року "Промінвестбанк" заявив про рейдерську атаку на нього, в результатi якої вкладники банку розпочали масово вилучати кошти з кредитно-фiнансової установи.

НБУ вирiшив пiдтримати ПIБ. Наприкiнцi вересня банку було вiдкрито рiчну кредитну лiнiю розмiром 5 млрд. грн.., а вже 7 жовтня НБУ ввiв тимчасову адмiнiстрацiю в "Промінвестбанк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!