Незважаючи на кризу, банки з прибутком

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 11:56
 

Перші фінансові звіти українських банків за III квартал свідчать про те, що вони залишаються прибутковими.

З 32 банків збитки отримали лише "Брокбізнесбанк" і "Кредобанк", повідомляє видання "Комерсант-Україна".

З початку року "Брокбізнесбанк" залишається прибутковою установою, а "Кредобанк" пояснює мінус з прибутку впровадженням міжнародної системи ризику-менеджменту.

Фінансову звітність за підсумками III кварталу до четверга обнародували дві третини банків з групи найбільших - 11 з 17. Усі вони показали прибуток, але їх ренкінг за цим показником змінився.

Реклама:

"Приватбанк", що займав за підсумками 2007 року перше місце в банківській системі з прибутку - 1,534 млрд. грн., у липні-вересні заробив всього 52,558 млн. грн. У лідери вийшли "Райффайзен Банк Аваль" (прибуток 291 млн. грн.), "Укрсіббанк" (179,949 млн. грн.), "Ощадбанк" (100,825 млн. грн..) і "Промінвестбанк" (78,2 млн. грн.).

"Приватбанк" не погодився із зниженням позиції в рейтингу. "Так прибуток не рахується, тому що є резерви, витрати. Треба дивитися на відсоток прибутковості",- вважає прес-секретар "Приватбанку" Олег Серга.

Ще 25 банків, що обнародували звітність, збільшили свій сукупний прибуток за останні три місяці від 101 тис. грн. (УБРП) до 51,5 млн. грн.. ("Фінанси і Кредит"). Два банки показали збитки: "Брокбізнесбанк" - на 6,679 млн. грн., "Кредобанк" - на 44,172 млн. грн.

Банкіри задоволені своїми результатами, але відзначають, що в умовах кризи, що почалася в жовтні, будуть розвиватися менш активно.

"Перші три квартали були непоганим періодом, але в четвертому буде зниження результатів. У банків буде знижуватися прибутковість і падати активність",- говорить голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!