Ющенко знає як перешкодити фінансовій кризі

Середа, 15 жовтня 2008, 16:43
 

Президент Ющенко сподівається на те, що Кабінет Міністрів, Національний банк і банки вироблять спільну позицію щодо перешкоджання фінансовій кризі.

Про це президент повідомив на прес-конференції в Запоріжжі, повідомляє агентство "Українська правда".

Ющенко нагадав, що минулого тижня (6-12 жовтня) він провів зустрічі відносно питань подолання проблем у фінансовій сфері, а 13 жовтня відбулося засідання Ради національної безпеки й оборони з цієї теми.

На його жаль, після всіх цих зустрічей уряд, НБУ і банківська система все ще не виробили єдиної позиції з цього питання, хоча саме вона є ключовою для успішності антикризових заходів.

Реклама:

"Рано чи пізно нам треба сформувати єдиний план, який би формував довіру... Наше завдання - привести ключові національні інституції, які зобов'язані за своїми функціями виступити з єдиним планом боротьби з викликами, до його формування", - сказав він.

Ющенко висловив надію, що такий документ буде узгоджено і підкреслив, що докладе всіх зусиль для того, щоб Кабмін став координуючим центром з його реалізації.

Як повідомляло агентство, Ющенко виступає за бездефіцитний держбюджет-2009 для мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко має намір ініціювати проведення круглого столу за участі Ющенка і політичних сил для консолідації дій з запобігання для України наслідків світової фінансової кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: