Банківська система приходить до тями

Середа, 15 жовтня 2008, 15:50
 

Світова банківська система почала стабілізуватися після того, як уряди різних держав вжили надзвичайних заходів із зміцнення фінансових інститутів, що переживають кризу.

Про це заявив один із засновників інвестфонду Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR) Генрі Кравіс, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Банківська система зараз почала стабілізуватися, - наводить агентство Bloomberg його виступ на конференції в Дубаї. - Ми можемо очікувати консолідації галузі наступного року або двох".

Інвестори й бізнесмени, як і раніше, "вражені", сказав Кравіс, що відсутність кредитів додається до погіршення й так уже важкої економічної ситуації в США й інших країнах.

Реклама:

Один із засновників Carlyle Group Девід Рубенштейн підтримав висловлення Кравіса, заявивши делегатам, що плани США й Європи про інвестиції в банки не зможуть допомогти у вирішенні економічної кризи.

"Хоча фінансові інститути, можливо, в безпеці і кредитування може відновитися, це не означає, що ми не йдемо до рецесії", - вважає Рубенштейн.

Обидва у своїх виступах відзначили, що нинішня ситуація з банками й фінансовими фірмами дає величезні можливості для приватного капіталу.

"Цієї осені фінансовий світ повністю перетворитьсь", - сказав, зокрема, Кравіс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!