На українському фондовому ринку варто боротися з "ведмежатами"

Вівторок, 9 вересня 2008, 14:38

У вівторок, 9 вересня, станом на 13:30, серед більшості компаній, за цінними паперами яких були здійснені угоди, зафіксоване зниження котирувань.

Однак, є й виключення, повідомляє "FundMarket".

Також UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував падіння на 1.32%, знизившись до 48,41 пункту.

Продовжуючи тему відсутності прозорості, і, як наслідок, маніпуляцій на українському ринку ЦП, експерти звертають увагу на думку президента фондів КУА "Амадеус" Михайла Ройко.

Реклама:

"Торговці для обвалу ринку, використовують технологію коротких продажів без покриття, хоча у пристойних місцях за таке карають, у нас це часто залишається не поміченим. До речі, у 2008 році ПФТС знову на 2 місці у світі, але цього разу за показником падіння", - зауважив експерт.

"Є конкретна пропозиція, всім "ведмежатам" оголосити консенсус-прогноз за індексом ПФТС до кінця року в межах 10 пунктів. Потім дочекатися нового розрахування індексу ПФТС. А головних "героїв" настав час називати", - призиває Михайло Ройко.

Тим часом ранкова торговельна сесія показує значне зниження попиту на акції наступних емітентів: ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 13,85%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (- 5,70%), ВАТ "Центренерго" (- 4,15%), ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (- 4,10%).

При цьому лідером падіння стало ВАТ "Український графіт" (- 50,04%).

У позитиві торгувалися: ВАТ "Концерн "Стирол" (+ 4,41%), ВАТ "Маріупольський завод важкого машинобудування "Азов" (+ 2,26%), ВАТ "Луцький автомобільний завод" (ЛУАЗ) (+ 1,92%).

Першість за обсягами у ВАТ "Дніпропетровський лакофарбовий завод" (+ 1,32%) - 13 млн. грн.

Американські фондові індекси у понеділок закрилися значним зростанням. Його основним фактором стало рішення влади США взяти компанії Fannie Mae і Freddie Mac під свій контроль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!