Україна може поліпшити свій фінансовий імідж

Понеділок, 29 вересня 2008, 10:50

Україна може поліпшити власний фінансовий імідж з урахуванням плану Міністерства фінансів США з оздоровлення фінансового ринку.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів України, про це йдеться у звіті JPMorgan, опублікованому за результатами недавніх офіційних зустрічей делегації американського банку з українськими посадовими особами, представниками Національного банку України (НБУ), НАК "Нафтогаз України", українських банків, представниками Київської міськдержадміністрації й ділових кіл.

Аналітики JPMorgan позитивно оцінили рішення уряду України не виходити на  міжнародні ринки запозичень під час світової кризи.

Крім того, JPMorgan вважає, що уряд буде надавати достатню підтримку НАК "Нафтогаз України" у 2009 році, завдяки чому компанія зможе виконати зовнішні зобов'язання, термін сплати за якими закінчується у 2009 році.

Реклама:

Ці два фактори, підкреслили аналітики банку, є ключовими для підтримки показників зовнішніх активів України в майбутньому.

Незважаючи на негативний прогноз рейтингового агентства Fitch, JPMorgan вважає, що Нацбанк України володіє достатніми резервами для запобігання падінню курсу гривні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: