Інфляційні очікування українського бізнесу покращилися

Середа, 17 вересня 2008, 12:48

Інфляційні очікування українських бізнес-кіл у липні-вересні 2008 року покращилися, у порівнянні з квітнем-червнем.

Про це повідомляється на веб-сайті Національного банку України (НБУ) з посиланням на чергове опитування керівників підприємств, передає агентство "Інтерфакс Україна.

"Інфляційні очікування послабилися й склали на наступні 12 місяців 15,8% проти 17,1% у попередньому кварталі... Основним фактором інфляції, на думку респондентів, залишається політична ситуація (цей фактор відзначили 76,9% респондентів проти 80,5% у другому кварталі 2008 року). Знизилися оцінки респондентів відносно впливу обмінного курсу на інфляційні процеси (19,3% проти 21,8% відповідей у другому кварталі)", - вказується у повідомленні.

При цьому, за даними НБУ, українські підприємці припускають зниження курсу гривні до долара або збереження його на стабільному рівні.

Реклама:

"Підсилилися очікування щодо незмінності курсу гривні відносно долара США (46,4% респондентів проти 39,2% у другому кварталі). Знецінювання гривні відносно долара США прогнозує 34,7% респондентів проти 24,5% у другому кварталі", - відзначається у повідомленні.

За даними НБУ, в опитуванні брали участь керівники 1288 підприємств у всіх регіонах країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: