Українську газотранспортну систему не планують передавати до консорціуму

Четвер, 21 серпня 2008, 13:17

НАК "Нафтогаз України" спростовує повідомлення українських і російських ЗМІ про розгляд на переговорах з ВАТ "Газпром" питання про передачу української газотранспортної системи (ГТС) до консорціуму.

"Питання створення Міжнародного консорціуму з управління й розвитку ГТС України не є предметом переговорів компанії й ВАТ "Газпром", - відзначається в заяві НАК у четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Викладена в заяві позиція "Нафтогаз України" полягає в тому, що питання управління українською ГТС знаходиться в площині міждержавних зовнішньополітичних відносин і повинне розглядатися на рівні вищого керівництва двох країн.

"Головним питанням, що на сьогодні обговорюється "Нафтогаз України" і "Газпромом", є визначення паритетних умов співробітництва двох компаній у газовій сфері на довгостроковій основі, які б відповідали державним інтересам України й РФ. В такому напрямку між компаніями ведеться постійний діалог і системна робота винятково на рівні двох господарюючих суб'єктів", - підкреслюється в заяві.

Реклама:

ТОВ "Міжнародний консорціум управління й розвитку газотранспортної системи" (ГТК, Київ) створено 2002 року на паритетних засадах НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" (РФ) для реалізації нових спільних проектів у сфері транспортування природного газу з РФ у Європу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: