Вартість робіт на НСК "Олімпійський" складе близько 30 млн. дол.

Понеділок, 18 серпня 2008, 17:18

Вартість проектувальних робіт з реконструкції НСК "Олімпійський" складе близько 30 млн. дол.

Про це заявив у понеділок у ході огляду робіт з реконструкції комплексу керівник проекту німецького архітектурного бюро GMP Крістіан Хоффман, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

За його словами, загальна вартість робіт з реконструкції НСК "Олімпійський" орієнтовно складе близько 300 млн. дол., а вартість проектувальних робіт складе близько 10% вартості всіх робіт.

Хоффман відзначив, що основною вимогою замовника перед GMP в рамках даного проекту є те, що верхній ярус повинен бути збережений, а нижній - демонтований і повністю замінений.

Реклама:

"Нам довелося конструювати частину стадіону, що буде стояти окремо від існуючого верхнього ярусу й нести фасад стадіону", - відзначив архітектор.

За його словами, за 30 років експлуатації не було зауважень до безпеки експлуатації верхнього ярусу.

У той же час, ґрунтові води на сьогоднішній день знаходяться на рівні до 8 ярусу нижньої трибуни, у зв'язку з чим виникла необхідність його демонтажу.

Президент ФФУ Григорій Суркіс також нагадав, що до реконструкції НСК "Олімпійський" місткість трибун становила 83 тис. місць, і попередньо після реконструкції кількість місць складе 75 тис.

Разом з тим, остаточна місткість буде визначена тільки після завершення проектувальних робіт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!