Для підготовки до Євро-2012 на реконструкцію українських доріг виділено 5 млрд. дол.

П'ятниця, 4 липня 2008, 10:30

Уряд України виділив 5 млрд. дол. на реконструкцію доріг в рамках підготовки до проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це повідомив Президент Віктор Ющенко після зустрічі з президентом УЄФА Мішелем Платіні в четвер, пише агенство "Інтерфакс Україна" .

"Вчора ми домовилися з урядом про те, що виділяється 5 млрд. дол. Це гарантії українського уряду, в рамках яких підтримані всі корпоративні проекти з будівництва доріг та інфраструктури доріг", - запевнив Платіні Президент України, додавши, що це 4,2 тис. км. доріг у різних напрямках.

За словами Ющенка, велика увага в рамках підготовки до чемпіонату приділяється інфраструктурі з обслуговування вболівальників.

Реклама:

Голова держави відзначив, що таке рішення дає можливість компанії "Укравтодор" з іншим суб'єктом господарювання, що зацікавлений у будівництві інфраструктури доріг, отримати корпоративні ресурси, кредити для проведення цих робіт.

Крім того, Ющенко повідомив, що вирішено питання, які стосуються підготовки аеропортів до Євро-2012. Він підкреслив, що раніше виступав проти будь-яких рішень уряду щодо цього питання без згоди облрад.

"Уряд повинен сісти за стіл, домовитися з відповідними облрадами, власниками комунальної позиції й вирішити це питання", - вважає Президент.

За його словами, ця дискусія завершена. "Сьогодні всі ці позиції вирішені: де залишилася комунальна власність або змішана. Так це по чотирьох аеропортах, по двох аеропортах - державна власність. Поставлено крапки", - підсумував Ющенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: