Вітчизняний фондовий ринок може досягти рівня минулого року

П'ятниця, 25 липня 2008, 16:15

У п'ятницю, 25 липня станом на 13:30 серед компаній, за акціями яких були здійснені угоди, зафіксований різнонаправлений рух котирувань.

Експерти КУА "Foyil Asset Management Ukraine" підтвердили "FundMarket" припущення до того, що ситуація на світових фондових ринках дає підстави говорити про завершення спекуляцій навколо нафти й фінансового сектору США.

На їхню думку, до кінця року ринки "вирівняються", а зниження цін на енергоносії створять сприятливі умови для української економіки.

У результаті, вітчизняний фондовий ринок може досягти рівня минулого року у грудні 2008 - лютому 2009 років.

Реклама:

Тим часом на українському фондовому ринку опустилася ціна на акції ВАТ "Центренерго" (- 3.85%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 3.68%), ВАТ "Мотор Січ" (- 3.11%), ВАТ "Западенерго" (- 2.81%).

Позитивну  динаміку продемонстрували ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+ 5.11%), ВАТ "Укртелеком" (+ 2.46%).

Лідерство за обсягами за ВАТ "Западенерго" - 1 млн. грн.

На даному етапі за основними показниками економіка України демонструє дуже непогані результати. В умовах прийнятних цін на газ вона буде ще більш привабливою для інвесторів, вважають у КУА "Foyil Asset Management Ukraine".

Американські фондові індекси в четвер, 24 липня, знизилися через негативну реакцію інвесторів на економічні дані, що вийшли. Квартальні звіти великих американських корпорацій також виявилися досить суперечливими.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: