Вітчизняний фондовий ринок потребує порятунку

Середа, 16 липня 2008, 14:05

В середу, 16 липня, ситуацією на 13:30, серед компаній, акції яких входять до індексного кошику ПФТС, зафіксоване продовження падіння.

Як повідомляє "FundMarket", ціни падають на папери таких компаній: ВАТ "Ясиновський коксохімічний завод", ВАТ "Маріупольський завод важкого машинобудування "Азов", ВАТ "Райффайзен Банк Аваль", ВАТ "Єнакіївський металургійний завод", АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк", ВАТ "Центренерго", ВАТ "Укртелеком".

"Сьогодні на українському ринку значно менший рівень ліквідності в порівнянні з іншими ринками, що розвиваються, тому ми так різко й сильно падаємо",- вважає брокер ІК Concorde Capital Анастасія Назаренко.

Аналізуючи ситуацію, її слова підтверджує заступник директора департаменту торговельних операцій ІК Dragon Capital Деніс Мацуєв: "Багато хто з гравців хотіло б продати свої акції, але є проблеми з ліквідністю. В основному продають локальні інвестори. Іноземні також виявляють бажання взяти участь у торгах, але їм важко це зробити, оскільки в них акції на великі суми".

Реклама:

Імовірно, що гравці на вітчизняній біржі продовжують займати вичікувальну позицію з надією купити акції привабливих українських емітентів ще дешевше. Як довго така ситуація протриває, поки неясно.

Тим часом ринок акцій США у вівторок закрився зниженням індексів Dow і S&P. Експерти вбачають одну з причин такої картини у втраті інвесторами віри у фінансовий сектор країни. Тим більше після заяви влади США про плани порятунку двох найбільших іпотечних компаній, якщо в цьому буде потреба. Однак технологічний сектор виявив завидну завзятість і виріс всупереч загальному спаду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: