Долар перебуває під тиском

Середа, 16 липня 2008, 10:29

Долар відносно євро торгується в середу біля рекордно низької позначки в очікуванні, що американські банки повідомлять про подальші списання на цьому тижні.

Ці побоювання знижують впевненість інвесторів у фінансовій стабільності США, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Курс долара до японської ієни коливається біля мінімуму за шість тижнів в очікуванні виходу квартальних звітів Wells Fargo & Co., Merrill Lynch &Co., JPMorgan Сhase і Citigroup Inc.

Аналітики відзначають, що ці банки також можуть оголосити про великі списання слідом за колапсом системи іпотечного кредитування.

Реклама:

"Продаж долара продовжиться ще протягом деякого часу, - вважає аналітик Okasan Securities Co. Тсутому Сома. - Квартальні звіти банків, швидше за все, наочно продемонструють нестабільність фінансової системи США".

Курс долара відносно євро під час азіатських торгів у середу коливається біля 1,5904 дол. після досягнення рекордних 1,6038 дол. за євро в попередній торговельний день.

Вартість японської ієни відносно долара трохи опустилася - до 104,40 ієни в порівнянні до 104,16 ієни днем раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: