Донбаська паливно - енергетична компанія залучає кошти

Понеділок, 14 липня 2008, 12:33

ТОВ "Донбаська паливно-енергетична компанія" ("ДПЕК", Донецьк) уклало з Erste Bank (Австрія) договір на фінансування в розмірі 50 млн. євро.

Даний договір "stand by" фінансування дозволяє отримувати фінансові ресурси як у формі кредитів, так і у формі акредитивів і гарантій, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Як повідомив департамент корпоративних комунікацій "ДПЕК" у понеділок, кошти планується спрямовувати на придбання додаткових виробничих потужностей у вугільній галузі, а також на покупку акцій енергогенеруючих і енергопостачальних компаній на відкритому ринку.

"Один з ключових векторів стратегії нашої компанії - диверсифікованість і розширення бізнесу, придбання нових активів. Для рішення цього завдання ми плануємо залучати зовнішні запозичення як в Україні, так і на міжнародних фінансових ринках", - наводяться в прес-релізі слова директора з фінансів "ДПЕК" Юрія Риженкова.

Реклама:

"Ми раді, що в коло наших клієнтів увійшло "ДПЕК". Стратегічний підхід до основних корпоративних клієнтів у країні й наша сильна команда дозволила нам успішно завершити цю угоду в умовах твердого ринкового середовища", - прокоментувала укладання договору керівник із стратегічного розвитку Erste Bank Інго Блейєр.

"ДПЕК" делеговані функції зі стратегічного керування підприємствами групи СКМ Рината Ахметова, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку й збагачення вугілля, виробництва, передачі й поставця електроенергії.

"ДПЕК" керує ВАТ "Павлоградуголь", ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу" (видобуток вугілля), ТОВ "Моспинське вуглепереробне підприємство", ТОВ "ЦОФ "Павлоградська", ТОВ "ЦОФ "Кураховська", ТОВ "ЦОФ "Добропольська" і ТОВ "ЦОФ "Жовтнева" (збагачення вугілля), ТОВ "Техремпоставка", ТОВ "Востокенерго" (виробництво електроенергії), ТОВ "Сервіс-Інвест" і ВАТ " Пес-Енергоуголь" (передача й поставка електроенергії).

"ДПЕК" - 100% дочірня компанія кіпрської DTEK Holding Limited.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: