ВР "очистила" бюджет від незаконних розділів

Вівторок, 3 червня 2008, 12:48

Верховна Рада виділила з урахуванням пропозицій Президента Віктора Ющенка в окремий закон податкові й митні норми, які є складовою частиною державного бюджету на 2008 рік, повідомляють "Українські Новини".

За прийняття в цілому законопроекту №2481 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів", проголосували 226 депутатів при необхідних 226.

Після голосування Ющенко, який був присутній у залі, одразу підписав закон.

Виділення в окремий закон норм податкового й митного законодавства із закону "Про держбюджет на 2008 рік" пов'язане зі зверненням 101 депутата Ради в Конституційний Суд.

Реклама:

Ініціатори звернення в КС просять суд розглянути конституційність окремих положень закону "Про Державний бюджет України на 2008 рік і про внесення змін у деякі законодавчі акти", зокрема, конституційність регулювання законом про держбюджет низки податкових і митних норм.

Відповідно до пояснювальної записки, прийняття законопроекту дасть змогу забезпечити наповнення дохідної частини державного й місцевого бюджетів у сумі, передбаченої на 2008 рік - 153 млрд. гривень.

Як повідомлялось раніше, у лютому 101 депутат Ради від ПР звернулися в КС із проханням розглянути конституційність низки положень держбюджету-2008.

23 травня Рада виділила в окремий закон податкові норми з держбюджету-2008, однак Ющенко ветував цей документ і направив у парламент свої пропозиції до нього.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!