Німці допоможуть реконструювати харківський аеропорт

П'ятниця, 27 червня 2008, 14:12

Містобудівна рада розглянула й схвалила з деякими зауваженнями проект реконструкції харківського аеропорту.

Замовником цієї роботи виступає ТОВ "Нью Системс АМ", проектувальниками - ТОВ "Аркстоун" (Україна) і "Airport Researche Center" (Німеччина), повідомляє "Лігабізнесінформ" .

Планується будівництво сучасного 3-поверхової будівлі висотою 15 м з пасажирським терміналом пропускною здатністю 650 пасажирів у годину й облаштованістю привокзальної площі.

Як повідомляє прес-служба Харківської міської ради, у цілому, робота оцінена позитивно, за винятком дрібних зауважень, з якими проектувальники погодилися і які пообіцяли усунути.

Реклама:

Критика представленої роботи стосувалася зовнішнього вигляду фасадів будівель, які реконструюються. Деякі розбіжності викликало також питання подальшого розміщення стели загиблим пілотам.

Оцінюючи даний проект, перший заступник міського голови Олександр Крівцов зробив акцент на тому, що Харків довгий час шукав інвестора, який міг би провести настільки масштабну реконструкцію аеропорту.

Більше того, аналогічна проблема існує і у багатьох інших містах. Строк окупності подібних проектів становить більше 20 років, "і то при наявності значного числа авіаперевезень".

Відповідно до існуючих домовленостей, облаштованість і реконструкцію власне аеродрому з подовженням злітно-посадочної смуги взяла на себе держава.

Аеропорт "Харків" перебуває в 12,5 км від центра Харкова. Загальна довжина злітно-посадочної смуги становить 2220 м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!