"Ощадбанк" заявляє про необхідність збільшення капіталізації на 700 млн грн

Понеділок, 23 червня 2008, 13:20

Для утримання "Ощадбанком" його ринкових позицій в 2008 році необхідно збільшити його капіталізацію на 700 млн.грн.

Про це в інтерв'ю "Зеркало недели" заявив голова правління ВАТ "Ощадбанк" Анатолій Ґулей, - повідомляє "Лігабізнесінформ" .

Зокрема, він нагадав, що в нинішньому варіанті бюджету на збільшення капіталізації "Ощадбанку" передбачено 200 млн грн, які банк сподівається одержати до 1 липня.

Ґулей відзначив, що для забезпечення середньоринкових темпів росту капіталізації, сума коштів, передбачених на збільшення статутних капіталів держбанків повинна бути збільшена як мінімум ще на 500 млн грн.

Реклама:

"Якщо говорити про адекватний розвиток "Ощадбанку" стосовно темпів росту всієї банківської системи, то, звичайно, ми йдемо із запізненням. Капіталізація всієї банківської системи зростає приблизно в три рази швидше, ніж капіталізація державних банків. Як відомо, на одному з останніх засідань Ради Нацбанку це питання розглядалося, і я абсолютно підтримую заявлену позицію про те, що наша загальна з "Укрексімбанком" частка ринку повинна бути збільшена хоча б до 20-30%, тоді як сьогодні  вона становить близько 8%", - підкреслив голова правління ВАТ.

Крім того, він відзначив, що для того, щоб банк міг пропонувати більш вигідні умови обслуговування й кредитування провідних галузей економіки, таких як енергетика, необхідно влити в банк не менше 1 млрд.грн.

"Крім забезпечення соціальних виплат, ми закриваємо, наприклад, і такий важливий для держави фронт робіт, як енергетика. За нашими розрахунках, щоб вивести цей сектор на якісно новий рівень, нам необхідний тільки для цих цілей мінімально 1 млрд грн капіталу. У такому випадку ми спромоглися б запропонувати значно більш вигідні умови кредитування енергетиків і газівників, ніж будь-який інший комерційний банк. Але якщо в цьому питанні немає розуміння, виходить, потрібно продовжувати консультації", - відзначив банкір.

ВАТ "Державний ощадний банк України" зареєстрований у грудні 1991 року. Є одним з найбільших банків в Україні.

Власником 100% акцій "Ощадбанка" є держава. Банк має 6144 установи, які обслуговують клієнтів у всіх регіонах країни.

Чистий прибуток банку в I кварталі 2008 року виріс на 47,7%, у порівнянні з аналогічним періодом 2007 року, до 85,922 млн.грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!