У RosUkrEnergo заявляють, що їх збитки нестиме "Нафтогаз"

Вівторок, 4 березня 2008, 19:37

Російсько-швейцарський газовий трейдер RosUkrEnergo (RUE) розповсюдив заяву, в якій мовиться, що у разі здійснення НАК "Нафтогаз України" несанкціонованого відбору газу, належного RosUkrEnergo, відповідальність за відшкодування всіх збитків трейдеру, викликаних висуненням претензій із боку покупців, нестиме НАК "Нафтогаз України".

Як заявив прес-секретар компанії RosUkrEnergo Андрій Кнутов, "зважаючи на всю складність ситуації в цілому, компанія RosUkrEnergo AG вимагає від НАК "Нафтогаз України" в найближчі години дати чіткі і зрозумілі відповіді на цілу низку поставлених, але не вирішених питань".

Зокрема, як відзначають у RosUkrEnergo, з боку НАК "Нафтогаз України" немає чіткої позиції, коли будуть перераховані гроші у розмірі близько 270 млн дол. і, відповідно, сплачений борг весь за 2007 р. перед компанією ЗАТ "Укргаз-Енерго".

Раніше зроблені заяви НАК "Нафтогаз України" про погашення частини заборгованості перед ЗАТ "Укргаз-Енерго" за рахунок дивідендів незаконні і не відповідають законодавству України, оскільки рішення про розподіл дивідендів за 2006-2007 рр. акціонери компанії ЗАТ "Укргаз-Енерго" не приймали, підкреслив Кнутов.

Реклама:

На думку компанії, уряд України своїми діями і ухвалами активно сприяє розхитуванню і виведенню зі стабільної рівноваги системи поставок газу на внутрішньому ринку країни, в основі якої контрактна база промислових підприємств із ЗАТ "Укргаз-Енерго".

"Компанія RosUkrEnergo AG вважає, що результатом повної відсутності конструктивного підходу як із боку НАК "Нафтогаз України", так і з боку уряду України - може стати повний колапс не тільки всієї газової системи України, але і промисловості, тісно зав'язаної на споживанні газу", - відзначив Кнутов.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!